Nå var det rett nok ikke helt ordinære bruktbiler det var snakk om, men edle merker som Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin, Jaguar og Ferrari.

Auksjonshuset Christie's sto for salget, og oppnådde høyest pris for en 1993 modell Jaguar XJ220. Den ble solgt for over 3,1 millioner kroner, langt mer enn forventet.

En Rolls-Royce Phantom IV fra 1973 ble heller ikke billig, og gikk til slutt for nærmere 3 millioner kroner, dobbelt så mye som den på forhånd var verdsatt til.

Elton John selv var både overrasket og lykkelig over prisene som ble oppnådd.

— Det er helt åpenbart mange penger å tjene på å handle med bruktbil, sier den britiske popstjernen som for tiden er på turné i USA.

Elton John tapte nylig en rettssak han hadde anlagt mot sine tidligere managere, og måtte betale over 100 millioner kroner i saksomkostninger.

John bedyrer imidlertid at det ikke er pengemangel som fikk ham til å rydde i garasjen, men det enkle faktum at han ikke har tid til å kjøre alle bilene han eier.

— Det er bedre at andre kan få nyte dem daglig, sier John.

NTB-DPA

BRUKTBILSELGEREN ELTON: Her er et utvalg av lekre biler som gikk under hammeren tirsdag. Elton John solgte bilene fordi han ikke hadde tid til å kjøre dem lenger. (FOTO: REUTERS)