I et intervju med et eget musikktillegg til den britiske søndagsavisen The Observer tar Elton til orde for et lovforbud mot religiøse organisasjoner. Samtidig uttrykker han beundring for Jesus og hans lære.

– Sannheten ser ut til å være at organisert religion ikke fungerer, den får folk til å oppføre seg som ekle, dresserte lemen, og den er ikke preget av noen virkelig nestekjærlighet, sier den 59 år gamle sangeren som selv er åpent homofil.

– Jeg tror religion alltid har vært forsøkt brukt til å skape hat mot homofile, heter det videre i intervjuet. Elton etterlyser mer moralsk autoritet hos åndelige ledere i en tid da verden – slik han ser det – er på full fart mot en tredje verdenskrig.

Presten Giles Fraser i gruppen Inkluderende kirke, som er en gruppe som kjemper for homofiles rettigheter i Church of England, sier søndag at han mener Johns uttalelser viser at han misforstår.

– Jeg er trist ettersom dette forsterker oppfatningen om at kirken er gjennomført homofob. Jeg tror ikke den er homofob, det tror jeg er en feiltolkning, sier Fraser.

Sir Elton Johns plater har solgt i anslagsvis 200 millioner eksemplarer verden over. Han ble slått til ridder av Storbritannias dronning Elizabeth i 1998, og inngikk i desember i fjor partnerskap med sin mangeårige kjæreste David Furnish.