En elleve år gammel jente som var savnet i et halvt døgn etter at en konduktør kastet henne av Göteborg-toget fordi hun ikke kunne framvise billett, er funnet.

Jenten var på vei fra Örebro til Göteborg i Sverige da hun ble bedt om å gå av toget.

Jenten snakker nesten ikke svensk, og storesøsteren, som hadde billettene, var på toalettet da konduktøren kom, skriver svenske medier.

Elleveåringen ble tvunget til å gå av toget i Kumla rundt klokka 19.30 tirsdag kveld. Men trafikkledelsen i SJ kontaktet ikke politiet for å fortelle om hendelsen før tre timer senere. I 8.30-tiden onsdag morgen ble hun funnet i Kumla sentrum, opplyser Mats Nylén i politiet.

Ingen tips

— Vi har vendt på alle stener for å finne ut av hva som har skjedd, sa vakthavende befal Kenneth Johannesson i politiet i Örebro til Expressen før jenten ble funnet.

Tirsdag kveld og natt til onsdag lette politiet i trappeoppganger og andre steder i Kumla hvor det kunne tenkes at jenta oppholdt seg. Det ble også gjennomført søk i andre tog som gikk fra Kumla tirsdag kveld.

— Vi har ikke fått noen tips eller vitneopplysninger. Akkurat nå konsentrerer vi oss om å lete etter jenten, sa Johannesson til TT.

Forklaring

Ifølge politiet skulle konduktøren avhøres for å få klarhet i hva som egentlig skjedde da han tvang elleveåringen til å gå av toget.

— Man tenker sitt, sa Johannesson om konduktørens avgjørelse.

SJ beklager hendelsen.

— Personalet har gjort en feil og opptrådt feilaktig. Vi beklager dypt det som har skjedd, sier pressetalsmann Torvald Svahn.

Ifølge pressetalsmannen ble togpersonalet først i 21.30-tida kontaktet av den eldre søsteren om den savnede jenten.