Åtte mennesker ble drept og over 30 ble såret av en kraftig bilbombe utenfor den pakistanske etterretningstjenestens kontorer i Peshawar i morgentimene fredag. Mange av ofrene var sivile.

Store deler av den tre etasjer høye bygningen ble lagt i grus i angrepet, som er det siste i en rekke av slike bombeangrep nordvest i Pakistan.

Den pakistanske etterretningstjenesten (ISI) er sentrale i jakten på Taliban og al-Qaida i de lovløse stammeområdene langs grensa mot Afghanistan.

Trappet opp

Fredagens bilbombe var det første større angrepet rettet mot ISI siden mai, da 24 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mot etterretningstjenestens kontorer i Lahore.

En drøy time senere ble også en politistasjon i Bannu sør for Peshawar angrepet. Tre politimenn ble drept og minst tolv ble såret i selvmordsangrepet.

Minst 2.500 mennesker er drept i bombeattentater og angrep fra militante grupper i Pakistan de siste 28 månedene.

Pakistanske myndigheter anklager den pakistanske grenen av Taliban for å stå bak angrepene, som ble ytterligere trappet opp etter at Taliban-lederen Baitullah Mehsud ble drept i et amerikansk rakettangrep i august.

Storoffensiv

Pakistanske regjeringsstyrker innledet en militæroffensiv mot militante islamister i området 17. oktober, og flere hundre tusen mennesker er siden drevet på flukt av kamphandlingene.

De siste dagene har det pågått harde kamper mellom regjeringsstyrker og Taliban i Sør-Waziristan, og minst 17 regjeringssoldater er drept, opplyser sikkerhetskilder.

Pakistan har nå sendt 30.000 soldater til området, og disse støttes av kamphelikoptre og jagerfly.