En østerriksk avis skriver i dag at Elisabeth Fritzl (42) to ganger forsøkte å rømme hjemmefra som tenåring.

Les også: Målløse fagfolk

Rømte to ganger

Til politiet har hun forklart at faren misbrukte henne seksuelt fra hun var 11 år gammel. Da hun var 16 år gammel rømte hun for forste gang hjemmefra, men faren hentet henne hjem.

Da hun var 18 forsøkte hun igjen å flykte fra farens misbruk. Det skulle bli siste gang på 24 år at hun så dagslys. Som straff for rømningsforsøket, låste faren henne inn i et hemelig kjellerrom, hvor han fortsatte å misbruke henne.

Elisabeth fikk syv barn med faren. Seks av dem overlevde. Den eldste, en 19 år gammel jente, ligger nå i kunstig koma på sykehus. Trolig lider hun av en incestrelatert sykdom.

Se også: Tidslinje fra Østerrike (Aftenposten)

— Trodde det var mus Ifølge avisen banket Elisabeth i veggene og ropte om hjelp. Ingen hørte henne - ikke en gang moren, som bodde i samme hus.

På 1990-tallet leide en 37 år gammel mann rom i huset hvor Elisabeth ble holdt fanget, skriver den østerrikske avisen, ifølge Aftonbladet.

— Jeg hørte barneskrik, men trodde det måtte komme fra en nabo. En annen gang hørte jeg noen røre på seg. Da tenkte jeg at det måtte være mus, forteller mannen.

Mandag måtte 73-åringen, som har innrømmet at han holdt sin egen datter fanget i et kjellerrom i 24 år, tilbringe sin første natt i fengsel.

- Ville beskytte henne

Direktøren ved fengselet i St. Plöen sier til den østerrikske avisen Kronen Zeitung at Fritzl ikke viste noen skyldfølelse da han kom til fengselet.

— Han var rolig og fattet da han kom, sier direktøren.

Les mer hos Aftenposten

Sikkerheten rundt Fritzl er høy, både med tanke på en eventuell selvmordsfare og at andre innsatte kan gå til angrep.

73-åringen forklarte seg mandag for politiet.

Ifølge Kronen Zeitung har han forklart ugjerningen med at han ville beskytte datteren.

— Hun var en vanskelig ungdom, og jeg ville beskytte henne mot narkotika, sier Fritzl.

Senere tirsdag blir han fremstilt for varetektsfengsling, i tillegg til at han skal til undersøkelse hos fengselspsykologen.

Les også: Her ble hun holdt fanget

ØSTERRIKSK POLITI
HO