Elevene ved en kostskole i Celtiksuyu ble hardt rammet av jordskjelvet.

— Vennene mine ba meg om å hjelpe dem da jeg ble dratt ut. De er fortsatt der inne, redd dem, bønnfalte 12 år gamle Veysel Dagdeviren, en av de overlevende.

Sjetteklassingen Mustafa Gunala fortalte den dramatiske historien om hvordan han kom seg ut mens bygningen raste sammen rundt ham.

— Plutselig så jeg at taket raste sammen mot meg. Det var veldig lite plass mellom meg selv og taket. Vaktmesteren på skolen brukte det ødelagte rekkverket fra trappa til å trekke meg ut, sier unggutten til nyhetsbyrået Anatolia.

Trolig er 100 barn fortsatt fanget under skolen som kollapset som følge av jordskjelvet.

300 kan være døde

84 personer er foreløpig bekreftet omkommet, mens 390 skal ha blitt skadd, opplyser Tyrkias handelsminister Ali Coskun til Anatolia. Røde Kors' søsterorganisasjon Røde Halvmåne frykter at så mange som 300 mennesker kan ha omkommet i skjelvet, ifølge BBC.

— Flere mennesker ligger fastklemt under bygninger som er rast sammen. Vi håper å kunne redde så mange som mulig, sa guvernør i provinsen, Huseyin Cos, til CNN.

Barn

Jordskjelvet rammet provinsen Bingol 70 mil øst for Ankara halv fire lokal tid torsdag morgen. -Rundt 150 av våre små er der... måtte Gud fri oss fra det som verre er, sa Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan.

— Vårt håp er at redningsarbeidet vil ende godt og ikke med et utfall som vil virke oppskakende på oss og barna våre, la Erdogan til.

230 barn skal ha gått på kostskolen i Celtiksuyu, men det er uklart hvor mange av disse som befant seg i bygningen da skjelvet rammet. Det er heller ikke klart hvor mange av de omkomne som er elever.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia melder at mellom 50 og 60 elever skal ha blitt reddet ut av ruinene. Også 25 andre bygninger i byen kollapset og elektrisiteten delvis brøt sammen under skjelvet.

Jordskjelvet målte 6,4 på Richters skala, og det varte i 19 sekunder. Hovedskjelvet ble også etterfulgt av rundt 55 etterskjelv.

Flyktet

Lete- og redningsmannskaper jobbet flere steder på spreng med å redde folk ut av sammenraste bygninger. Mange av de skadde ble fraktet til sykehus.

Hundrevis av personer flyktet ut av hjemmene sine i frykt for at husene skulle rase sammen da jordskjelvet startet.

— Vi våknet nøyaktig halv fire av at alt i huset ristet, forteller en av innbyggerne i Diyarbakir, som ligger 115 kilometer sør for episenteret. Bingol-provinsen er hovedsakelig befolket av kurdere.

(NTB)

LETER I RUINENE: Redningsmannskapene kjemper en desperat kamp for å redde ut sårede fra ruinene.
FOTO: REUTERS