Den andre av de to jentene som ble holdt fanget, kom fysisk uskadd fra dramaet, ifølge politiet.

Politiet brukte en sjokkgranat da de stormet klasserommet hvor gisseltakeren hadde barrikadert seg sammen med gislene, som begge er elever ved skolen. I det politiet aksjonerte, skjøt gjerningsmannen den ene av jentene, ifølge politiets talsmann Lance Clem.

Den kritisk skadde jenta ble fraktet med helikopter til et sykehus i Denver, men døde kort tid etterpå.

Løsnet skudd

Mannen tok seg inn på den videregående skolen Platte Canyon i byen Bailey rundt middagstider onsdag lokal tid. Han løsnet flere skudd, før han tok seks personer som gisler. Fire av disse ble senere løslatt.

– Vi forsøkte å snakke med denne personen, og hadde en viss suksess. Han begynte å løslate gisler, men ga oss til slutt en frist til klokka 16 for å trekke oss tilbake. Han sluttet å prate med forhandlerne, og det var da vi bestemte at en taktisk løsning var nødvendig, sier Fred Wegner, sheriff i Park fylke.

– Vi skaffet oss adgang, mistenkte skjøt en av gislene og deretter seg selv. Det er slikt det ser ut nå, men etterforskningen pågår fortsatt, legger han til.

Ingen bombe

Gjerningsmannen hevdet han hadde en bombe i en ryggsekk, men politiet har ikke funnet noen eksplosiver på mannen, som antas å ha vært i 30-årene.

Han kommuniserte med politiet ved å be gislene rope ut beskjeder. Men til tross for forhandlingene som førte til at fire gisler ble sluppet fri, fikk politiet ikke klarhet i hva mannen egentlig ønsket å oppnå, ifølge Wegner.

Ifølge enkelte kilder var gjerningsmannen far til en av elevene ved skolen, men dette er ikke endelig bekreftet.

Evakuert

Både Platte Canyon og naboskolen Fitzimmons Middle School ble evakuert i forbindelse med gisseltakingen. Et bombeteam skal ha blitt sendt til skolene, og veiene i området ble sperret av. Skarpskyttere fra politiet ble også sendt til området, ifølge BBC .

Det går til sammen rundt 800 elever på de to skolene i Park fylke.

Den videregående skolen Columbine, hvor to elever drepte 13 mennesker før de tok sine egne liv i 1999, ligger i nabofylket Jefferson.

RICK WILKING