Jordskjelvet ble målte til 6,1 på Richters skala, og var det siste av en rekke etterskjelv etter det kraftige jordskjelvet som kostet nærmere 3.000 mennesker livet 13. januar.

— Tallet på døde fortsetter å stige. Vi kjenner ikke de nøyaktige tallene, men tusenvis er berørt, sier en talsmann for presidenten i landet.

Skolebarn Mellom 15 og 20 skolebarn var blant ofrene for tirsdagens jordskjelv, etter at en skolebygning bygd av leire raste ned over hodene på dem i landsbyen Candelaria, 40 kilometer øst for hovedstaden San Salvador.

Myndighetene frykter at hundrevis av andre kan være begravd under ruinene av andre sammenraste hus, blant dem flere skolebygninger.

— Fra Cojutepeque alene har vi fått meldinger om tre sammenraste skolebygninger, der det pågikk undervisning da jordskjelvet rammet dem, opplyser presidenttalsmannen Luis Lopez Portillo.

Overfylte sykehus Et sykehus i San Vicente, 60 kilometer øst for hovedstaden, greide tirsdag kveld ikke å ta imot de mange hundre skadde.

— Jeg kunne kjenne at jorda begynte å bevege seg under føttene mine, og plutselig begynte ting å falle ned. Moren min ble truffet i hodet da deler av veggen falt ned over henne, og ble deretter liggende urørlig på bakken, forteller Orlando Barrera, som sammen med venner hadde tatt med seg den gamle kvinnen til sykehuset i San Vicente.

Rammet på nytt Redningsmannskaper og soldater fra hæren ble sendt til jordskjelvområdet for å bistå i letingen etter savnede og behandlingen av skadde, men hadde vansker med å ta seg helt frem fordi mange veier var ødelagt av jordskred.

Store deler av landet var også uten telefonforbindelse, og det hardest rammede området var det samme som under storskjelvet 13. januar.

Flere kirker hadde tirsdag planlagt å markere at det var en måned siden jordskjelvet, men måtte avlyse dette for å hjelpe ofrene for det nye skjelvet.

844 mennesker er funnet omkommet etter det forrige jordskjelvet i El Salvador, mens minst 2.000 fortsatt er savnet i jordmassene.

NTB

Les også: Jordskjelv rammet Indonesia