FBIs talsmann Steve Kodak sier at de ikke har noen indikasjoner på at det dreier seg om en terrorhandling, men sier at de følger situasjonen nøye.

125.000 fat olje

Ifølge brannvesenet er én person alvorlig skadd og fraktet til sykehus. Kystvakten søker etter mulige andre ofre.

Brannsjefen og politiet i New York opplyser at de har fått inn meldinger som sier at en lekter tok fyr mens den fylte brennstoff ved anlegget.

Lekteren fraktet 125.000 fat fyringsolje. Hele anlegget ble overtent i løpet av noen sekunder fredag morgen lokal tid, og en tjukk røyksky steg opp over havneinnløpet sør for Manhattan.

Raskt på plass

Brannvesenet var raskt på plass med 50 enheter og til sammen 200 brannmenn utrustet for det farlige oppdraget. To redningsbåter og et helikopter var også fort på pletten.

Myndighetene frykter ikke at brannen skal spre seg til boligområder, og sier at innbyggerne ikke skal ta spesielle forholdsregler.

Oljeprisen opp

Anlegget brukes som lager for gass og fyringsolje. Det er eid av Exxon Mobil, verdens største oljeselskap. Lekteren som tok fyr er eid av Bouchard Transportation Company Inc. of Hicksville i New York.

Oljeprisen steg med nesten 1 dollar og New York-børsen falt kraftig da nyheten om eksplosjonen ble kjent. Markedet tok seg imidlertid raskt opp igjen.

(NTB)