Det bekrefter offisielle, russiske kilder.

Flyet forlot flyplassen i Tel Aviv klokken 10 i formiddag. Etter planen skulle flyet ankomme byen Novosibirsk i Sibir klokken 16.

— Passasjerene var israelere som gikk på i Tel Aviv, sier den israelske samferdselsminister Efraim Sneh, ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Eksploderte

Ifølge katastrofeministeret styrtet Tupolev Tu-154-flyet fra Siberia Airlines 185 kilometer sør for badebyen Sotsji. En redningsaksjon ble straks innledet.

Et armensk fly som lå på 20.790 fots høyde skal ha vært i nærheten da ulykken inntraff. Piloten om bord skal ha sett at det russiske flyet eksploderte i 36.000 fots høyde og falt i biter i sjøen, melder Interfax.

— Jeg så at det var en eksplosjon på flyet, som lå over meg i høyde, forteller piloten Garik Ovanisian til nyhetsbyrået AP.

— Flyet styrtet i sjøen, og det var en eksplosjon til i vannet. Etter det så jeg en stor, hvit flekk på vannet, og jeg fikk inntrykket av at det var olje som brant, forteller piloten.

Flight 1812 hadde minst 66 passasjerer og 11 ansatte om bord, melder det russiske katastrofeministeriet, ifølge AP.

Flyplassen i Tel Aviv opplyser at flyvningen var en ukentlig charter-rute, og at passasjerene ble sjekket like grundig som alle andre fly ut fra Ben Gurion-flyplassen.

Alle avganger fra flyplassen er blitt kansellert på ubestemt tid etter ulykken.

Frykter terrorangrep

Nyhetsbyrået Interfax opplyser at russiske myndigheter frykter at ulykken kan ha vært et terrorangrep. Ifølge Itar-Tass utelukker heller ikke israelske myndigheter at ulykken kan ha skjedd som følge av et terrorangrep.

Russlands president Vladimir Putin ble orientert om ulykken umiddelbart, og sendte umiddelbart et team med etterforskere til ulykkesstedet.

Ikke orientert

Det norske utenriksdepartementet (UD) har så langt ikke fått noen orientering om ulykken, utover det som har kommet frem i mediene.

— Dersom det var nordmenn om bord, vil vi bli varslet. Men vi har ikke fått noen meldinger om dette foreløpig, sier UDs pressetalsmann, Karsten Klepsvik, til bt.no.

Han legger til at det ikke er vanlig at norske myndigheter blir varslet om flyulykker i utlandet.

TUPOLEV TU-154: Det var et fly av denne typen som styrtet i Svartehavet torsdag. Flytypen er kjent for å være svært pålitelig, og omtales som "arbeidshesten" i den russiske flyflåten.