Livvakten ble skadd i forbindelse med uro som brøt løs i byen Kokhav Yair da Barak var på vei til valglokalet for å avgi stemme. Tilhengere av den konservative rivalen Ariel Sharon var innblandet i opptøyene. Tre personer ble pågrepet, melder israelsk radio.

Et annet sted forsøkte et par hundre ultra-ortodokse jøder fra Jerusalem-bydelen Mea Shearim, som er motstandere av den israelske staten, å hindre velgere å komme inn i et valglokale. Gruppen ble fjernet av politiet.

Palestinere såret 23 palestinere og to israelske soldater ble skadd tirsdag under demonstrasjoner på Vestbredden. Palestinere har døpt den israelske valgdagen «Vredens dag». De fleste palestinerne ble såret da israelske soldater skjøt gummibelagte kuler og tåregassgranater mot demonstrantene som kastet stein.

Palestinerne marsjerte mot en militær kontrollpost ved El-Bireh ved byen Ramallah, og ropte «Intifadaen fortsetter» og «Slakteren Sharon». Ariel Sharon ligger an til å bli ny statsminister i Israel etter tirsdagens valg.

Et par tusen palestinere deltok i demonstrasjoner i Ramallah på oppfordring fra palestinske grupper om å protestere mot valget i Israel.

NTB-AFP