Saken mot den 41 år gamle opposisjonspolitikeren startet for seks måneder siden, og dreier seg om forfalskning av dokumenter i forbindelse med opprettelsen av Nours politiske parti I morgen.

Nour stilte som presidentkandidat ved valget i september, og var da president Hosni Mubaraks viktigste utfordrer. Advokaten hans opplyser at dommen kommer til å bli anket.

– Ned med Mubarak! Ned med regimet, ropte Nours støttespillere i rettssalen da dommen ble lest opp lørdag. Politikerens kone Gameela Ismail har organisert daglige markeringer mot rettssaken, og ledet protestropene.

Nour har sultestreiket de to siste ukene av rettssaken. Han hevder den er politisk motivert og et forsøk på å fjerne ham fra Egypts politiske liv.

Seks medtiltalte fikk sine dommer opplest samtidig med Nours. To ble dømt til fem års fengsel, tre til tre år og én av de tiltalte ble dømt til ti år fengsel in absentia.

Aktoratet mener Nour forfalsket mange av de flere hundre underskriftene som var nødvendige for å kunne registrere I morgen som et politisk parti i 2004.