De 5.000 egyptiske tjenestemennene tilhører politiets sentrale sikkerhetsstyrke, ifølge en egyptisk tjenestemann.

Sikkerheten blir skjerpet i frykt for hva en eventuell israelsk aksjon vil bety for de sivile som lever på den egyptiske siden av grensen.

– Det er skoler, banker, markeder og boligstrøk nær grensa til Gazastripen, noe som gjør bruk av slike bomber mer farlig, sier en anonym egyptisk tjenestemann.

Tidligere på dagen var det meldt at vaktholdet ved den såkalte Philadelphia-korridoren langs grensen var styrket med minst 750 sikkerhetstjenestemenn.

Den israelske avisen Maariv skrev fredag at presisjonsbomber kunne komme til å bli brukt for å ødelegge et nettverk av tunneler som brukes til å smugle våpen inn til Gazastripen.

Ifølge avisen kan «smarte» bomber bli brukt i stedet for å gjenokkupere hele området, siden Israel ikke har vært i stand til å kontrollere våpensmugling inn til Gazastripen etter at israelske styrker trakk seg tilbake fra kyststripen i fjor.

– Vi følger situasjonen med stor bekymring, og vi har ikke mottatt noen advarsler fra israelsk side om denne operasjonen, sa en egyptisk tjenestemann som ønsker å være anonym til nyhetsbyrået Reuters.

Den israelske hæren har ikke villet kommentere det avisen har skrevet, men understreker at egyptiske myndigheter ikke trenger å bekymre seg.

– Alt som eventuelt vil skje langs Philadelphia-korridorien vil bli rapportert om til egyptiske myndigheter på forhånd, sier en militærkilde lørdag.