Clinton ligger klart i tet på de nasjonale meningsmålingene, men hun ligger bare så vidt foran rivalene i Iowa, som starter den omfattende utvelgelsesprosessen på nyåret.

Demokratene i Iowa fremskyndet mandag folkemøtene til 3. januar for å sikre at de er først ut.

— Ingen plan

På en meningsmåling utført av University of Iowa fikk Clinton 28,9 prosent, Obama 26,6 og Edwards 20 prosent.

Obama har til nå stort sett unngått å gå til angrep på Hillary Clinton. Men etter å ha plukket opp signaler om at hans økonomiske støttespillere er bekymret for at han er for passiv, har han nå bestemt seg for å skjerpe retorikken.

Under et møte i Iowa mandag beskyldte Obama den tidligere førstedamen for ikke å legge fram noen plan for hvordan pensjonssystemet skal styrkes.

Edwards på sin siden anklager Clinton for å ha havnet i lomma på særinteresser i Washington ved å godta støtte fra lobbyister.

Korrupt

— Det er på tide å fortelle sannheten. Og sannheten er at systemet i Washington er korrupt. Det er iscenesatt av de mektige særinteressene for å fremme fordeler til de få på bekostning av mange, sa Edwards i Manchester i New Hampshire mandag.

— Som et resultat av dette har det amerikanske folket mistet tilliten til det ødelagt systemet i Washington. De mener systemet ikke fungerer for folk flest, sa han videre.

De verbale angrepene fra Obama og Edwards satte tonen foran det som kan bli en heftig debatt mellom de demokratiske presidentkandidatene i Philadelphia tirsdag.

Hvem vinner valget - og hvorfor? Si din mening i kommentarfeltet under!

KANDIDAT: Barack Obama tar av seg silkehanskene.
HANS DERYK / REUTERS