Slik lyder et av de mest kontroversielle forslagene i en ny plan for felles flyktningepolitikk i EU. Planen er utarbeidet av Finland, som har formannskapet i EU, og blir lagt fram for EU-landenes regjeringssjefer på et møte i Tampere i neste måned.

Forslaget legger opp til at EU-landene i fellesskap skal innføre en knallhard linje overfor asylsøkernes hjemland i den tredje verden. Om nødvendig skal de med økonomisk pisk true landene til å ta avviste flyktninger i retur, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge det finske forslaget skal det rettes særlig innsats mot såkalte særlig migrasjonsproduserende land, det vil si land det kommer mange asylsøkere fra.

EU-planen inneholder også et dansk forslag om å spre skremselspropaganda i flyktningenes hjemland, i et forsøk på å fjerne bildet av Europa som et sted med gull og grønne skoger.

Med trusler om bistandskutt skal enkeltland videre trues til å ta avviste flyktninger i retur, samtidig som det foreslås at EU utvider sin svarteliste over land det skal innføres visumplikt fra.

EU-planen tar også til orde for å utplassere «ekspert-enheter¤ på såkalte problematiske flyplasser i den tredje verden, for å stoppe eventuelle asylsøkere allerede før de får satt seg på flyet.

NTB-Ritzau