EUs utenrikssjef Catherine Ashton sa i Brussel at evakueringsplanen MIC er aktivert for å bidra til å hente ut alle EU-borgere som ønsker å forlate landet.

Flere EU-land, blant dem Storbritannia og Frankrike, har bedt sine borgere komme seg ut av Jemen der situasjonen blir verre for hver dag som går.

— Bør ikke vente

Den britiske utenriksministeren William Hague ba fredag innstendig alle britiske borgere om å forlate Jemen mens det fortsatt finnes ruteflyginger.

— Siden vi ikke får forhåndsvarsel om at flyplassene eventuelt stenger, bør ikke britiske borgere vente med å reise, sa han og gjorde det klart at det er lite trolig at britiske myndigheter vil være i stand til å evakuere briter fra landet.

Situasjonen ble kraftig trappet opp fredag da opprørsstyrker angrep presidentpalasset og president Ali Abdullah Saleh ble lettere såret.

Stengte ambassaden

Lørdag besluttet Tyskland å stenge sin ambassade i Jemen.

— Selv om kampene i hovedstaden ikke er direkte rettet mot utlendinger, har situasjonens farlige natur ført til at utenriksdepartementet har tatt denne avgjørelsen, står det i en uttalelse fra departementet.

Ambassadens ansatte har fått beskjed om å reise så raskt som mulig.

Mer enn 200 demonstranter har blitt drept siden protestaksjonene mot regimet startet, ifølge nyhetsbyrået AFP.