Imidlertid er detaljene i planen fortsatt uklare. Ifølge Storbritannias statsminister David Cameron vil planen bare bli realisert når lederne i eurosonen blir enige om en «full pakke» for å beskytte euroen.

— Vi ble enige om en tekst om rekapitalisering av bankene. Det er jeg svært fornøyd med. Det er et fundament for de videre diskusjonene mellom lederne i eurosonen i kveld, sier Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Men prinsippavtalen er altså ennå ikke helt i havn fordi den blant annet henger sammen med striden om hvor stort tap private eiere av gresk gjeld skal ta.

— Man må vite må vite hvor stor nedskrivningen av den greske gjelden blir før man kan avgjøre behovet for rekapitalisering. Alt dette henger sammen, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.

EU ønsker at bankene skal ta et tap på rundt 50 prosent, men dragkampen pågår fortsatt. Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy skulle onsdag kveld selv forhandle personlig med bankene, sier en høytstående kilde til AFP.