Politiet tror den baskiske separatistbevegelsen ETA sto bak bomben.

Kongen var i nærheten

Bomben eksploderte like i nærheten av stedet der Spanias statsoverhode kong Juan Carlos tidligere på dagen hadde vært til stede under en militærparade, sa tjenestemenn i Madrid. Spania feiret fredag sin nasjonaldag.

Garasjeanlegget, 15 kranbiler og 66 personbiler ble skadd i eksplosjonen, opplyste Madrids borgermester Jose Maria Alvarez de Manzano. Ingen mennesker kom til skade i selve eksplosjonen, men 14 politimenn og brannfolk pådro seg røykskader under letingen etter folk inne i garasjen og slokking av brannen som oppsto.

Bilen som eksploderte, var en hvit Ford Fiesta som ble tauet inn sent fredag kveld. Garasjen ligger nær den store plassen Plaza de Colon i sentrum av Madrid, der den spanske kongefamilie og medlemmer av landets regjering fredag overvar en parade i forbindelse med nasjonaldagsfeiringen.

ETA kjemper for en selvstendig baskisk stat i grenseområdene mellom det østlige Spania og det sørvestlige Frankrike. Organisasjonens terroraksjoner har ifølge spanske myndigheter kostet 12 menneskeliv hittil i år og rundt 800 i årene siden 1968. (NTB)

14 SKADD: Minst 14 personer ble skadd, da en bombe gikk av ved et parkeringshus i Madrid. Den spanske kongen hadde oppholdt seg like ved bombestedet tidligere på dagen.
Foto: Reuters/Scanpix