Search for ExtraTerrestrial Intelligence (SETI) har fått en gave som muliggjør et kjøp av teleskoper for 235 millioner kroner, sier Seth Shostak i SETI til Cape Canaveral-delen av American Institute of Aeronautics and Astronautics.

Han spår at menneskeheten plukker opp et signal fra utenomjordisk liv innen 20 år. Om vi er i stand til å tolke signalet er en annen sak. Det nye settet med teleskoper vil sette fart i søkingen etter radiosignaler fra rommet. Hittil har innsatsen vært hindret av begrenset lyttetid ved det 70.000 m2 store radioteleskopet ved Arecibo i Puerto Rico.

SETI har tilgang på teleskopet fem i uker i året. Den nye teleskopsamlingen tillater lytting året rundt. Estimatet på 20 år forutsetter at det finnes intelligent liv i Melkeveien. Galaksen inneholder 500 milliarder stjerner. Det vil være rart hvis Jorden er den eneste planeten med liv, sier Shostak ifølge Florida Today.

Project Phoenix for the Search for ExtraTerrestrial Intelligence Institute i California har drevet leteprosjektet siden Nasa droppet det i 1993. Hittil har SETI lyttet til 400 stjerner. 40.000 stjerner skal avlyttes i løpet av de 20 neste årene.(Origo)