Utenriksminister Jan Petersen opplyser dette etter flere samtaler med sine kolleger Halldor Asgrimsson fra Island og Ernst Walch fra Liechtenstein i Chisinau de siste dagene.

24 EU-land undertegnet avtalen allerede i Luxembourg 14. oktober. Men Norge, Island og EUs italienske formannskap holdt sin underskrift tilbake, da Liechtenstein nektet å signere avtalen på grunn av en historisk uoverensstemmelse med Tsjekkia og Slovakia.

Nå skal de siste fire underskriftene altså påføres i den knøttlille hovedstaden der slottet til Hans Adam II von und zu Liechtenstein ligger. Alle regner med at den mektige fyrsten var mannen som sørget for at Liechtenstein trakk seg i oktober.

At den lille seremonien legges til Vaduz, kan ses på som en plaster på såret for det lille fyrstedømmet som ikke lyktes i forsøket på å presse Tsjekkia og Slovakia til innrømmelser. Men den offisielle grunnen er at Liechtenstein for tiden har formannskapet i EFTA.

— Jeg er veldig glad for at hele denne prosessen nå er lagt bak oss. Det har kostet mye tid og krefter. Nå kan avtalen ratifiseres og EØS utvides samtidig med EU 1. mai 2004, sier en tilfreds Jan Petersen til bt.no.