Fire utenriksminister møttes i Tsjekkias hovedstad Praha søndag: Jan Petersen fra Norge, Halldor Asgrimssom fra Island, Cyril Svoboda fra Tsjekkia og Eduard Kukan fra Slovakia.

Hva som kom ut av samtalene er foreløpig uvisst, men konklusjonen er at Norge og Island vil undertegne avtalen om utvidelse av EØS i løpet av uken.

— De to landene skal skrive under i løpet av noen dager, sier UDs Karsten Klepsvik til BT-nett.

Han vil ikke svare på om dette betyr at at uklarhetene rundt avtalen nå er ryddet av veien, eller om Island og Norge rett og slett vil øke presset på Liechtenstein.

I en pressemelding som kom fra Utenriksdepartementet i går kveld, sies det at utenriksministrene Petersen og Asgrimsson nå vil orientere Liechtensteins utenriksminister Ernst Walch om samtalene i Praha.

I pressemeldingen heter det også at Island og Norge «håper Liechtenstein er rede til samtidig å undertegne avtalen».

Andre kilder antyder overfor BT-nett at Liechtenstein har vært holdt orientert om samtalene i Praha og at landet også vil undertegne avtalen ganske snart. Det må i så fall bety at det lille fyrstedømmet er kommet til en forståelse med Tsjekkia og Slovakia om akseptable formuleringer vedrørende den historiske anerkjennelsen av Liechtenstein.