Striden sto om utgiftene til den 53 år gamle sangerens og pianistens siste turné. Sir Elton har betalt regningene, men mente hans tidligere impresarioselskap, som ledes av hans mangeårige mannlige eks-samboer, måtte godtgjøre utleggene PriceWaterhouseCoopers.

Regningene beløp seg til 20 millioner pund, altså over en kvart milliard kroner, og Sir Elton sa at eks-kjæresten hadde lovet å betale disse utgiftene. Men en dommer i High Court i London, Storbritannias høyeste sivile rettsinstans, fant onsdag at det ikke forelå noe bevis for et slikt løfte, og Sir Elton heller ikke har krav på erstatning fra skatterådgiverne.

Den tidligere samboeren John Reid har i et minnelig oppgjør frivillig betalt Sir Elton 3,4 millioner pund (44,5 millioner kroner). Sir Elton hadde derfor ikke stevnet Reid personlig for retten, men rettet kravet om ytterligere erstatning mot den tidligere lederen for management-selskapet John Reid Enterprises, Andrew Haydon.

Sir Elton innrømmet i sitt vitneprov under rettssaken at han ikke forstår seg på penger, og i løpet av 20 måneder pådro seg blomsterregninger på 40 millioner pund (520 millioner kroner). Han hadde ingen annen forklaring enn at han er veldig glad i blomster.

NTB