Den britiske marinen har sendt et team med fire dykkere under ledelse av underoffiser Steve Strange til det forliste skipet. Siden morgentimene har de vurdert værforholdene fortløpende opp mot eventuell risiko ved å gå inn under skipet for å lete etter de savnede. Været har blitt gradvis verre i området ved riggen Transocean Rather, men på ettermiddagen forsøkte de fire dykkerne seg likevel ned rundt «Bourbon Dolphin».

– De fant absolutt ingenting. Nå er været så ille at de ikke kan fortsette. Det er svært store dønninger i området rundt skipet, så forholdene er livsfarlige. Dessuten har de ikke mer dykketid igjen etter tre runder, så de må uansett vente til i morgen før de eventuelt kan prøve seg igjen, sier pressetalsmann for den britiske marinen, Allan Dignon, til NTB.

Han legger til at dykkerne vegret seg for å gå inn i skipet, fordi risikoen for at skipet synker er stor.

– Hvis de er i nærheten av fartøyet og det går ned er utfallet like dødelig enten de er fanget på innsiden av skipet eller om de blir med i dragsuget etter det på vei ned, sier Dignon.

Flere båter har vært involvert i det pågående letearbeidet, selv om den britiske kystvakten i Aberdeen fredag ettermiddag hadde sendt sine fartøy og helikopter tilbake til basen. Båtene har lett i området der strømmen og tidevannet går fra havaristen i håp om å finne de som er savnet.

– Det er nå umulig å si noe om vi kan gjenoppta letingen i morgen eller ikke, sier Dignon.

Oddleiv Apneseth