Mange vil omplassere katten, mens andre vurderer avliving.

– Vi har tre-fire henvendelser om fugleinfluensa hver dag. Minst en av disse ønsker å bli kvitt katten, sier leder i Dyrebeskyttelsen Drammen og Omland, Geir Blom, til Drammens Tidende.

Også hos Drammen Dyreklinikk har pågangen fra bekymrede katteeiere vært merkbar.

– Vi får daglig henvendelser om katter og fugleinfluensa. Vi svarer så godt vi kan og henviser til uttalelsene fra Nasjonalt folkehelseinstitutt. Så langt har ingen valgt å avlive katten, sier veterinær Marte Irgens ved dyreklinikken.

Dyrevernsorganisasjonen NOAH deler kattebekymringen. De forteller i en pressemelding om veterinærer og omplasseringssentre som opplever en økende pågang av folk som vil bli kvitt sine katter.

– Til sammen har vi vel hatt 100 telefoner fra folk som ønsker at vi skal omplassere katten i forbindelse med fugleinfluensa. Vi har bare 15 omplasseringsplasser, og de er allerede fulle, så vi må si nei. Da svarer mange at: «Da får vi ta den med til dyrlegen», men om de gjør alvor av det vet jeg ikke. Uansett er det blitt et hysteri, forteller Blom fra Dyrebeskyttelsen.

Det var i forrige uke at det ble funnet fugleinfluensa-virus i en død katt i Rügen i Tyskland.

Ifølge Veterinærinstituttet i Oslo er det ingen risiko for at mennesker igjen kan bli smittet av en infisert katt. Det finnes ingen kjente tilfeller av at dette har skjedd, melder NRK.