Han kalles bare Mirakel-Hannes i svenske medier, to år gamle Hannes Bergström fra Göteborg. Gutten som er blitt et nødvendig lite lyspunkt i den endeløse rekken av skandinaviske tragedier i Sørvest-Thailand.

Etter fire døgn alene på sykehus, ble toåringen i går endelig gjenforent med sin pappa, Marko Kärkkäinen.

— Sikker på at han var død

Toåringen ble slengt av gårde i minst 40 meter da veggen av vann begravde turistidyllen i Thailand søndag. Nå får han antibiotika gjennom drypp i armen. I tillegg har han skrubbsår. Ellers er det få synlige tegn med det dramaet gutten har vært gjennom.

I går var Hannes gjenstand for massiv oppmerksomhet fra presse verden over. På sykehuset i Phuket, sittende i sykesengen til pappa, lo han litt forundret over den kraftige blitzingen fra kameraene.

— Jeg var sikker på at han hadde omkommet. At en sånn liten gutt skulle klare sånne bølger - det hadde jeg aldri trodd, sier pappa Marko, ifølge Aftonbladet.

Og videre:

— Hannes har pratet med meg om bølger. Om «dumma jättevåg» (dumme kjempebølge, journ. anm.). Marko ble operert i fire timer i går - og så endelig gjenforent med gutten sin.

Da rant tårene nedover kinnene til Marko. Gledestårer. Men samtidig er konen, Susanne Bergström, fremdeles savnet. Hele slekten leter etter henne nå.

Serie av heldige omstendigheter

Historien til Hannes er utrolig.

  • Først fant et thailandsk par gutten som overlevde dødsbølgen i Khao Lak.
  • Deretter tok et amerikansk par ham med til sykehus, hvor han ble etterlyst med bilde, blant annet i lokalpressen.
  • Hjemme i Sverige satt mormoren og surfet på thailandske nettsteder. Der oppdaget hun plutselig et bilde av barnebarnet.
  • Mormoren tok kontakt med Markos bror, Kim, som også var i Thailand. Han reiste til sykehuset i Phuket, og fant nevøen.
<b>STERKT MØTE:</b> Etter fire dager i uvisshet, fikk pappa Marko besøk av sin sønn i sykesengen.
REUTERS