Tronarving prins Charles ferierte i Skottland, mens prinsesse Ann var på offisielt besøk i Mellom-Amerika. Prins Andrew var i Sør-Korea, mens dronningens yngste sønn, prins Edward, var opptatt med private forretningsgjøremål. Sistnevnte har holdt en lav profil etter at kona Sophie kom med oppsiktsvekkende uttalelser til en journalist som utga seg for å være en arabisk sjeik.

Salutt En salutt med 41 skudd ble avfyrt fra Hyde Park, mens en 61-skudds salutt ble avfyrt fra Tower of London for å markere dronningens fødselsdag, som ble feiret på Windsor Castle.

Verken dronngmoren, som har nådd den respektable alderen 100 år, eller dronning Elizabeths yngre, men sykdomssvekkede søster, prinsesse Margaret, skulle være til stede, ifølge offisielle talsmenn.

Buckingham palace opplyste at fødselsdagen ville bli feiret på en rolig måte, og at all pomp, prakt og opptog vil bli forbeholdt dronningens "offisielle fødselsdag" 16. juni, en offisiell feiring uten sammenheng med dronningens reelle fødselsdag.

Populær Dronningen fortsetter å være svært populær blant britene, selv om de mange skandalehistoriene rundt hennes barn og deres, i noen tilfeller fraskilte, ektefeller, har gitt løssalgspressen gode tider.

Dronning Elizabeth sies å være den drivende kraft bak kongefamiliens kampanje for å styrke sin offentlige stilling etter prinsesse Dianas død i 1997. Men relativt lite er kjent om hennes person, selv om hun neste år kan feire 50-årsjubileum på den britiske tronen.

Elizabeth ble britisk dronning etter at faren, George VI, døde i februar 1952, og har hele tiden vært svært aktiv med 470 offisielle engasjementer hvert år, med alt fra statlige banketter og utenlandsbesøk til åpning av sykehus.

Dronning Elizabeth giftet seg 21 år gammel i 1947 med den greske prins Philip og fikk barna Charles (1948), Anne (1950), Andrew (1960) og Edward (1964).