Hjemme i stuen sin på Foldnes på Lille-Sotra sitter Astrid Fuglum og er sliten etter en søvnløs natt. Sønnen hennes Robert (28) reiste til Bali tirsdag for å møte forloveden sin og hennes venninne som allerede var på den vakre øyen. Natt til søndag ble det lite søvn på Astrid. Hun var i kontakt med sønnen via telefon og SMS hele natten.

— Robert ringte meg lørdag ettermiddag norsk tid og fortalte hva som hadde skjedd. Heldigvis ringte han før meldingen om eksplosjonene gikk ut på nyhetene her hjemme. Det ville vært skrekkelig å høre om tragedien før jeg hadde fått snakket med min sønn, sier Fuglum.

Bodde i nærheten

— De bor på et hotell bare noen kvartaler unna der det smalt. Han fortalte at de satt på hotellbalkongen da bombene gikk av. De ble sjokkerte og redde og trodde det var snakk om et jordskjelv. Derfor løp de ut i gaten i tilfelle det skulle komme flere rystelser. Det som skulle bli en flott opplevelse, ble et mareritt. Til alt hell ble de ikke skadd, sier Fuglum.

— Egentlig skal de være på Bali en uke til. Men nå føler de seg utrygge og ønsker seg vekk fra øyen så fort som mulig.

- Forferdelig

For Astrid Fuglum ble det en både nerveslitende og hektisk natt. - Det var forferdelig å sitte her på Lille-Sotra og ha de to unge så langt borte under så dramatiske omstendigheter. Heldigvis hadde vi muligheter for å nå dem via mobiltelefonen hans. Det var greit å ty til SMS-meldinger på mobiltelefonen. På den måten kunne jeg kommunisere raskt og effektivt med sønnen min, sier hun.