De egyptiske grensevaktene ble drept da om lag 300 palestinere strømmet over grensen etter at væpnede palestinere hadde ødelagt en grensesperring med en bulldoser. Egyptiske vakter forsøkte å drive palestinerne tilbake ved å skyte i luften, men skal ha blitt angrepet med stein og skytevåpen, sier øyenvitner som ikke vil navngis.

En sikkerhetskilde sier at egypterne ble drept i skuddveksling med palestinerne.

Mennene som tidligere på dagen presset seg gjennom betongsperringer ved hjelp av en bulldoser, er medlemmer av al-Aqsa-martyrenes brigader og protesterte mot at en lokal leder ble arrestert dagen før. Han er mistenkt for å ha kidnappet tre briter forrige uke.

Flere titall palestinere skjøt i luften idet bulldoseren brøytet seg vei gjennom den massive muren.

Løp mot Egypt

Øyenvitner sier at hundrevis av palestinere, mange av dem tenåringsgutter, strømmet inn i ingenmannsland mellom Egypt og Gazastripen etter at bulldoseren forserte betongsperringen på den palestinske siden.

Mange skal ha greid å ta seg over grensen, men de fleste kom tilbake til de palestinske områdene etter kort tid.

Onsdag kveld ble det imidlertid meldt at egyptisk politi hadde arrestert om lag 100 palestinere.

Egyptiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert hendelsene, som er nok et uttrykk for kaoset som har hersket på Gazastripen den siste tiden.

Nesten-kidnapping

Tidligere på dagen ble foreldrene til en amerikansk aktivist som ble drept av en israelsk bulldoser i 2003, forsøkt kidnappet i Rafah. De væpnede mennene ga opp forsøket etter at en sikkerhetsoffiser i nabolaget snakket til dem.

Parets datter, Rachel Corrie, regnes som en helt i de palestinske områdene, fordi hun la seg ned foran en israelsk bulldoser i protest mot muren som Israel har bygget rundt de palestinske områdene.

Arrestasjonen av den mistenkte kidnapperen utløste også et angrep på palestinske regjeringskontorer tirsdag kveld. Rundt 20 væpnede palestinere tvang seg inn i innenriksdepartementets kontorer i Rafah og forlangte at deres kollega ble løslatt, ifølge øyenvitner.

Den omfattende uroen kan true de palestinske valgene i slutten av januar.

RIVER MUREN: Palestinere bruker en bulldoser for å brøyte seg vei over grensen til Egypt. Aksjonen ble iverksatt av militante palestinere som reagerer kraftig på at en av deres kamerater er arrestert, mistenkt for kidnappingen av tre briter.
SCANPIX