— For alle praktiske formål er dette overstått, sa en av politiets talspersoner til pressefolk på stedet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

En av jentene som ble holdt som gisler på en skole i den amerikanske delstaten Colorado, ble skutt og kritisk skadd da politiet stormet bygningen. Gjerningsmannen er skutt og drept, ifølge politiet.

Det var umiddelbart uklart hvorvidt mannen ble skutt av politiet eller begikk selvmord. Den andre av de to jentene som ble holdt fanget, skal ha kommet fysisk uskadd fra dramaet.

Mannen tok seg inn på den videregående skolen Platte Canyon i byen Bailey rundt middagstider lokal tid. Han løsnet flere skudd og truet med at han hadde en bombe i en ryggsekk, før han tok seks personer som gisler.

Politiet brukte en sjokkgranat da de stormet klasserommet hvor gisseltakeren hadde barrikadert seg sammen med gislene, som begge er elever ved skolen. I det politiet aksjonerte, skjøt gjerningsmannen den ene av jentene, ifølge politiets talsmann Lance Clem.

Den kritisk skadde jenta ble fraktet med helikopter til et sykehus i området.

Løsnet skudd Mannen tok seg inn på den videregående skolen Platte Canyon i byen Bailey rundt middagstider lokal tid. Han løsnet flere skudd og truet med at han hadde en bombe i en ryggsekk, før han tok seks personer som gisler.

Fire av disse ble senere løslatt, ifølge Jacki Kelley, talskvinne ved sheriffkontoret i Jefferson fylke.

— Vi vet han er bevæpnet, siden det er blitt avfyrt skudd, men vi vet ikke hva slags våpen det er snakk om, sa Kelley.

En annen av politiets talspersoner hevder gjerningsmannen var far til en av elevene ved skolen, og at ett av gislene er hans egen kone. Men Kelly sier det er to jenter som er elever ved skolen, som ble holdt fanget.

Evakuert Både Platte Canyon og naboskolen Fitzimmons Middle School ble evakuert i forbindelse med gisseltakingen. Et bombeteam skal ha blitt sendt til skolene, og veiene i området ble sperret av. Skarpskyttere fra politiet ble også sendt til området, ifølge BBC .

Det går til sammen rundt 800 elever på de to skolene i Park fylke. Ekstra politistyrker ble kalt inn fra nabofylket Jefferson, hvor to elever ved skolen Columbine drepte 13 mennesker før de tok sine egne liv i 1999.

RICK WILKING