— Han forrådte sitt folk og sin egen enhet. Med sitt hjemlands flagg på uniformen, forrådte han også sitt land, slo aktor fast i sin sluttprosedyre for militærdomstolen som torsdag fant Calvin Gibbs skyldig i alle de 15 tiltalepunktene.

Tiltalen mot den 26 år gamle stabssersjanten lød blant annet på tre tilfeller av overlagt drap, noe som hver for seg har en strafferamme på livsvarig fengsel.

Gibbs ble også funnet skyldig i å ha plantet våpen på de døde, i et forsøk på å framstille dem som opprørere, og for å ha kappet fingre og sparket ut tenner for å ha som trofeer.

De amerikanske soldatene tok også bilder der de poserte ved siden av likene, og disse ble lagt fram som bevismateriale.

Drapene fant sted i Kandahar-provinsen sør i Afghanistan mellom januar og mai i fjor, og flere av soldatene i Gibbs' enhet har tidligere lagt kortene på bordet og fortalt om ugjerningene de deltok i.

Den ene av dem, 23 år gamle Jeremy Morlock ble dømt til 24 års fengsel tidligere i år, mens flere andre har fått kortere straffer etter å ha vitnet mot Gibbs og tilstått hvilke ugjerninger de deltok i.

Gibbs hevdet i retten at drapene ikke var overlagte, men et resultat av ordinære kamphandlinger. Han forsvarte også at de kappet fingre og sparket ut tenner på ofrene og sammenlignet dette med å ta geviret av dyr man skjøt under jakt.

Militærpolitiet fant både fingre, tenner og et leggbein blant Gibbs eiendeler da de gjennomsøkte militærleiren på leting etter narkotika, og det var slik saken begynte å rulle.

Militærdomstolen avviste helt stabssersjantens forsøket på å skjønnmale den groteske praksisen.