To burkakledde selvmordsbombere utløste sprengladningene sine i en flyktningleir nordvest i Pakistan lørdag. Minst 41 personer ble drept og over 60 såret.

Selvmordsangrepene var rettet mot Kacha Pukha-leiren i utkanten av garnisonsbyen Kohat. Leiren fungerer som registreringssenter for folk som er på flukt fra kampene mellom pakistanske regjeringsstyrker og Taliban nordvest i Pakistan.

Minst 300 i området

— Folk sto i kø for å registrere seg ved et kontor for å få utdelt hjelpesendinger da det smalt, sier en av flyktningene i leiren.

Minst 300 personer skal ha stått i køen der også to personer kledd i den heldekkende, tradisjonelle burkaen befant seg. Den første selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften midt i køen av flyktninger, mens den andre ventet til folk samlet seg ved åstedet for den første bomben.

— Det er registrert 41 drepte etter det dobbelte selvmordsangrepet. 64 personer er såret, sier den lokale politisjefen Dilawar Khan Bangash.

- Religiøst preg

Talsmannen for det lokale politiet Fazal Naeem sier at mye tyder på at angrepet var rettet mot sjiamuslimer i leiren.

— Dette er helt klart et angrep med et religiøst preg, slår han fast overfor nyhetsbyrået DPA.

Naeem legger til at de to selvmordsvestene inneholdt mellom 8 og 10 kilo sprengstoff hver.

De drepte kom hovedsakelig fra stammene Mani Khel og Baramad Khel. Medlemmene av disse stammene har flyktet i store antall fra hjemdistriktet Orakzai der kampene mellom Taliban og regjeringshæren pågår.

Langvarig offensiv

Minst 210.000 mennesker er fordrevet fra stammeområdene Orakzai og Kurram. De fleste av dem har registrert seg ved leirene i Kohat og Hangu. Totalt er minst 1,3 millioner drevet på flukt av kampene, ifølge FN-tall.

Regjeringshæren innledet offensiven mot Taliban mot slutten av 2009 og har som mål å kaste islamistene ut av området.

Natt til lørdag ble 21 opprørere drept i kamper med hæren i Orakzai, ifølge pakistanske myndigheter. Hæren hadde støtte fra pansrede kjøretøyer, artilleri og jagerfly.

Antall drepte kan imidlertid ikke bekreftes av uavhengige kilder fordi verken journalister eller hjelpearbeidere har tilgang til området.