68 personer er drept i den omfattende politiske uroen på Madagaskar denne uka, opplyser politiet.

Likhuset i hovedstaden Antananarivo meldte tidligere onsdag at de har fått inn 43 lik. Bortsett fra to av de drepte er alle brent i hjel, opplyser en talskvinne for et sykehus i byen.

De fleste av likene er funnet i en butikk som ble brent ned under de politiske demonstrasjonene mandag, og er trolig levningene etter plyndrere, ifølge brannvesenet.

— Vi har kanskje funnet så mange som 37 lik. Det er vanskelig å bestemme det eksakte antallet fordi likene er svært ødelagte, og kroppsdeler ligger over alt, sier en talsmann for brannvesenet til Reuters.

Mandag demonstrerte titusenvis av mennesker for å protestere mot regjeringen. En demonstrant og en politimann ble drept under protestene, som blant annet skyldes regjeringens beslutning om å stenge en privat TV-kanal som eies av opposisjonsleder Andry Rajoelina, som også er ordfører i hovedstaden Antananarivo.

Onsdag fortsatte demonstrasjonene og nærmere 40.000 mennesker samlet seg på 13. mai-plassen i hovedstaden, mens væpnet politi fulgte nøye med. Det er ikke meldt om voldsepisoder eller annen uro i onsdagens protester.