Brannmannskaper har opplyst at det skal være fare for radioaktive utslipp, men fransk politi opplyser at det ikke skal være fare for stråling, ifølge Reuters.

— For øyeblikket er det ikke noen utslipp, sier en talsmann for det franske atomsikkerhetsbyrået ASN.

Svært alvorlig skadet

En person har omkommet og fire er skadd i en eksplosjon ved et atomanlegget, ifølge det franske strålevernet.

Området rundt anlegget er sperret av på grunn av faren for lekkasjer. Ifølge en uttalelse fra det franske innenriksdepartementet, er det likevel ikke behov for å evakuere de ansatte på stedet, skriver France 3.

Eksplosjonen skjedde ved 11.45-tiden i en ovn som følge av en brann.

- Ikke atomulykke

Ifølge avisa Libération skjedde eksplosjonen i en fabrikk tilhørende Centraco, en filial av det franske elektrisitetsselskapet EDF, hvor man behandler lavanriket avfall.

— Eksplosjonen var en industriell ulykke, ikke en kjernekraft-ulykke, sier en ikke navngitt talsmann for EDF til France 3.

Libération skriver at fire personer er alvorlig skadet. Tilstanden til to av de skadde er alvorlig, ifølge TV-kanalen.

Norge ikke informert

De hardest skadde er fraktet med helikopter til sykehuset i Marseille.

Marcoule ligger i Gard, ti mil nord for Marseille og har hatt et kjernekraftanlegg siden 1950-tallet. Kjernekraftreaktorene ved anlegget er ikke lenger i bruk, men anlegget produserer såkalt mox-brensel, som er gjenvunnet plutonium fra atomvåpen.

Norske myndigheter ved Statens strålevern er foreløpig ikke informert om saken.

EKSPLOSJON: Franrike frykter nå konsekvensene av den kjernefysiske smellen i Marcoule. Bildet av kraftverket er fra 2009.
REUTERS