Miniubåten hadde da sittet fast 190 meter under havflaten i over 30 timer.

— De har nok oksygen for 24 timer, sa den russiske marinens talsmann Igor Dygalo fredag ettermiddag, og la til at alle de sju er i live og i forholdsvis bra form.

Senere på dagen fortalte Dygalo til nyhetsbyrået Reuters at anslaget på 24 timer var forsiktig, og at mannskapet kunne holde ut lenger hvis de var i god form. Enkelte har anslått at surstoffet kan vare helt til mandag.

— Mannskapet opplever nok dette som temmelig dramatisk, sier orlogskaptein Hans Lauritzen i Sjøforsvaret, som har tjenestegjort på en norsk ubåt.

— De vet selv hvor små reserver de har igjen av pusteluft og elektrisitet, og de vet at de må bli reddet innen rimelig kort tid, sier Lauritzen til NTB.

Redningsaksjon

Orlogskapteinen har likevel tro på at redningsaksjonen skal lykkes.

— Russerne vet hvor båten ligger, og det er store ressurser på plass og underveis, så jeg har tro på at mannskapet skal komme seg opp i live, sa Lauritzen til NTB fredag ettermiddag.

Den russiske miniubåten, som selv er et redningsfartøy, lå fredag på 190 meters dyp utenfor Kamtsjatka-halvøyen langt øst i Russland.

Redningsbåter forsøkte å slepe miniubåten mot grunnere farvann og skal ha klart å flytte båten rundt 1 kilometer.

— Vi håper vi klarer å avslutte denne operasjonen innen åtte timer, sa admiral Viktor Fjodorov fra den russiske stillehavsflåten fredag kveld.

— Hvorvidt vi kommer til å lykkes, kan jeg ikke si, la han til.