— Ingen andre vil se etter dem for meg. Alle er opptatt av å lete etter sine egne. Derfor drar jeg selv, sier Luchino Larrazabal.

Mandag skrev BT om filippineren som bor i Bergen og som ikke har hatt kontakt med sin far Boye (63) og bror Kyle (31) siden utbruddet av tyfonen Haiyan i forrige uke. Han har fortsatt ikke fått hørt noe fra dem. En slektning som har lett etter dem i fire dager, kom nylig tilbake uten spor.

Torsdag morgen drar Larrazabal selv for å lete etter de savnede slektningene i Palo. Byen ligger 12 kilomenter sør for Tacloban, den hardest rammede storbyen på Filippinene, og dermed midt i det verste katastrofeområdet.

Frykter det verste

Han håper fortsatt å finne broren og faren i live.

— Men jeg frykter det verste. Er de døde, håper jeg i det minste å kunne identifisere dem før de blir lagt i en massegrav. Jeg vet jeg kommer til å gråte mye på veien, spesielt når jeg nærmer meg, sier han.

- Hvor sannsynlig tror du det er at du finner dem i live?

— Jeg tror kanskje sjansene er tynne nå. Det har vært fem dager uten at vi har hørt noe. Ingen jeg kjenner har sett dem heller, så vidt jeg vet, sier Larrazabal.

Larrazabal flyr til Cebu, det nest største byområdet i Filippinene. Deretter tar han seg videre med hurtigbåt til øyen Leyte, som Palo ligger på. Den vanskeligste etappen blir den siste. Veiene frem til Palo er til tider uframkommelige for biler og mange broer er ødelagt. Han må trolig gå til fots nesten hele strekningen, noe som vil ta åtte-ni timer.

— Det kommer til å bli en vanskelig reise, sier Larrazabal.

- Må være sterk

Foreløpig har han ingen plan for hvor lenge han skal være. Det meldes om stor mangel på næringsmidler i katastrofeområdet han skal inn i, så mulighetene til å få tak i mat og drikke vil være begrensede.

— Jeg skal prøve å klare meg på ganske lite. Jeg vil ikke tenke på meg selv. Det er mange som har det langt verre. Jeg må være sterk, sier han.

Luchino Larrazabal og faren Boye før sønnen dro til Norge. Faren er nå savnet.
privat