Det er klart at pakistanske myndigheter nå anser den 24 år gamle drapssiktede mannen for å være norsk. Det endrer norske myndigheters adgang til å møte mannen, opplyser Norges ambassadør i Pakistan, Aud Marit Wiig. Også hans norske advokat, Abid Raja, vil lettere få mulighet til å besøke 24-åringen i fengselet hvor han sitter i varetekt.

– Vi har etablert mannens nasjonalitet og det er klart at han skal betraktes som norsk borger og det er avklart at vi kan få treffe mannen, sier Norges ambassadør Aud Marit Wiig til NTB.

Utrygt område

Den 24 år gamle mannen er siktet for drap og voldtekt på en sju år gammel jente i oktober. Ifølge pakistansk politi og flere medier har mannen vedgått å ha drept jenta. Blant annet skal mannen ha forklart hva som skjedde til Aftenposten.no.

Stedet mannen sitter i varetekt er imidlertid så utrygt på grunn av uroen i landet at det vil gå flere dager før et møte kan finne sted, sier Wiig. Torsdag mistet flere personer livet i området da opptøyer i kjølvannet av drapet på Benazir Bhutto utspant seg.

Stengt til mandag

– Denne politistasjonen hvor mannen sitter fengslet ligger i en bydel i Islamabad hvor det har vært betydelig uro både i dag og går. Det betyr at adgangen er nokså begrenset og at politiet der er i høy beredskap for å ivareta lov og orden, sier Wiig.

Hun forteller at alle offentlige kontorer er stengt fram til mandag på grunn av den ustabile politiske situasjonen i landet. Det er derfor lite trolig at 24-åringen vil få noe besøk før den tid.