25 år gamle Youssouf Fofana ble utlevert da han ikke klarte å overbevise domstolen i Abidjan om at han hadde ivoriansk statsborgerskap gjennom sine foreldre.

Et stort oppbud av politifolk, Elfenbenskystens justisminister Mamadou Kone og franske diplomater eskorterte den mistenkte til rullebanen på flyplassen i Abidjan hvor flyet til Paris ventet.

— Vårt militære lederskap ønsket å få utleveringen overstått så fort som mulig, sa Kone. Det militære flyet tok straks av, og om bord var også 100 franske soldater på vei hjem etter å ha deltatt i en fredsbevarende operasjon i det vestafrikanske landet.

Drapet på Halimi har utløst store demonstrasjoner mot antisemittisme og rasisme i Frankrike, men Fofana selv benekter at Halimi ble drept fordi han var jøde. Han hevder i stedet at det var penger som var motivet bak bortføringen.

For tre uker siden flyktet Youssouf Fofana fra Frankrike til sine foreldres hjemland kort tid etter det bestialske drapet på Ilan Halimi. Sistnevnte ble funnet kraftig mishandlet på en togstasjon utenfor Paris 13. februar, tre uker etter at han ble kidnappet.