Det er den svenske avisen Aftonbladet som skriver den utrolige historien om drapsmannen som blir hyllet som en helt i sin egen republikk.

Kalojev mistet kona si og begge døtrene på fire og elleve år i en flyulykke over Bodensjøen ved den tysk-sveitsiske grensen i 2002. Den danske flygelederen Peter Nielsen på flyplassen i Zürich hadde gitt feilaktige instruksjoner da han oppdaget at to fly holdt på å kollidere, og dermed skjedde katastrofen.

To år etter ulykken der 71 mennesker omkom, oppsøkte Kalojev flygelederen Peter Nielsen i sitt hjem i Kloten i Sveits og stakk ham til døde med tre knivstikk i hjertet. Nielsen døde etter kort tid.

Kalojev ble tatt og senere dømt til åtte års fengsel. Senere ble dommen redusert til fem og et halv års fengsel, og i november ble han satt fri. Hjemme ble han hyllet som en helt. President Vladimir Putins ungdomsorganisasjon hilste ham med plakaten «Du er et virkelig menneske!» på flyplassen i Moskva.

I Nord-Ossetia ble han en folkehelt etter å ha lyktes med sin blodhevn. Kalojev fikk flere hundre jobbtilbud, og har nå tatt imot tilbudet om å bli visebygningsminister i republikken.

– En drømmejobb, sier han ifølge Aftonbladet.se