Urolighetene kommer samtidig med at den tamilske geriljagruppa LTTE varsler «krig» for å få utplassert sin sjøstyrke, selv om våpenhvileobservatørene i SLMM sier en slik utplassering vil være et brudd på våpenhvilen fra 2002.

13 av de 19 menneskene som er drept i de siste voldshandlingene, ble skutt og drept i ulike hendelser på den lille øya Kayts nordøst på Sri Lanka lørdag kveld.

Ytterligere to personer ble drept i den urolige byen Trincomalee nordøst på øya, og to mennesker ble skutt og drept i byen Atchchuvely på Jaffna-halvøya nord i landet.

Sjefen for LTTEs sjøforsvarsstyrke, Thillaiampalam Sivanesan, sørget for å øke spenningsnivået i konflikten ytterligere da han i helgen uttalte at Tamiltigrene ikke er innstilt på å gi avkall på tilgangen til sjøen. Uttalelsen kom etter et større sjøslag sist uke.

SLMM har varslet at styrken vil ta sin praksis med å overvåke våpenhvilen fra regjeringens fartøyer opp til vurdering etter sjøslaget, som ifølge SLMM var et brudd på våpenhvilen.

Mer enn 200 mennesker er drept i sammenstøt på Sri Lanka den siste måneden, til tross for at våpenhvilen mellom Tamiltigrene og regjeringen fortsatt står ved lag.

ANURUDDHA LOKUHAPUARACHCHI