Natt til fredag våknet han i 4-tiden av at hele huset ristet av eksplosjonene da israelske kampfly gjennomførte flere angrep i den libanesiske hovedstaden.

– Fra huset der jeg bor, så jeg at flyene kom lavt inn over byen og angrep de sørlige delene av Beirut, i områdene hvor Hizbollah har sitt hovedkvarter, sier Kaspersen til NTB på telefon fra Beirut.

Dramatisk

– Det var en rekke eksplosjoner, og flyplassen i Beirut ble også angrepet på nytt, sier han. Fredag står drivstoffdepotet der fortsatt i brann.

Det israelske militæret har også bombet kraftstasjoner, og hele det sørlige Libanon er mørklagt. Kaspersen er bekymret over situasjonen.

– Dette er dramatisk. Med den totale blokaden av Libanon kommer ingen forsyninger inn. Det vil snart vært slutt på både strøm og drivstoff, og det vil ikke være mulig å drive generatorene. Det kan skape en uholdbar humanitær situasjon, sier han.

Ifølge Kaspersen kom krigen som et sjokk på innbyggerne, og det er mange som er engstelige for at dette kan bli en repetisjon av den israelske invasjonen i 1982.

Kommer ikke ut

Nå er også landet snart helt lukket.

– Det har vært mulig å komme seg til Syria, men i natt ble hovedveien mellom Beirut og Damaskus bombet. For litt siden hørte jeg at en av de mindre veiene også er tatt ut. Hvis dette fortsetter, kan mulighetene for å komme seg ut forsvinne totalt.

Nå er det ifølge Kaspersen kun to små kjerreveier nord i landet som går via Bekaadalen og til Syria, som er den eneste måten å komme seg ut av landet. Folk beveger seg også minst mulig rundt i selve Beirut av sikkerhetshensyn.