Nesehjulet på Airbus-flyet, som hadde 146 mennesker om bord, ble ødelagt da det tok av fra Burbank-flyplassen i Los Angeles med kurs for Kennedy-flyplassen utenfor New York.

Da flygerne oppdaget skaden, gjorde de vendereis og sirklet først lavt over flyplassen i Long Beach sør for Los Angeles. Dette for å gi mannskaper på bakken anledning til å vurdere omfanget av skadene på nesehjulet.

Deretter kvittet flyet seg med mesteparten av drivstoffet i havet utenfor kysten, før det satte kursen mot Los Angeles International Airport – den lengste rullebanen i området.

Flyplassen slo full katastrofealarm, og brannbiler og sykebiler omkranset rullebanen før den dramatiske landingen. Amerikanske fjernsynsstasjoner fulgte dramaet direkte, og millioner av amerikanere holdt pusten da Flight 292 nærmet seg bakken.

Uendelig forsiktig satte flygerne maskinen ned på de to bakerste landingshjulene, før de forsiktig senket det ødelagte nesehjulet.

Dekkene på nesehjulet ble raskt slitt av, i en sky av røyk og flammer. De siste meterne hvilte den tunge maskinen bare på hjulstellet, før den stanset opp i et gnistregn.

Hvordan passasjerene om bord opplevde den dramatiske landingen er ikke kjent, men ettersom JetBlue har utstyrt alle sine fly med direktefjernsyn tyder mye på at de kunne følge sin egen skjebne på skjermene foran seg.

JetBlue er et raskt voksende selskap i USA, og har i dag 81 Airbus-fly i trafikk.