Én uke etter at fire boligblokker ble totalt ødelagt i fire bombeeksplosjoner, ble den 41 år gamle Jin arrestert ved byen Beihai på grensen til Vietnam.

Ifølge kinesiske myndigheter har han tilstått at han sto bak eksplosjonene i byen Shijiazhuang i Hebei-provinsen nord i Kina fredag 16. mars.

Blokkene inneholdt leiligheter for bomullsarbeidere. Opptil 200 mennesker kan ha omkommet, men myndighetenes offisielle liste inneholder 108 navn.

Den døvstumme Jin er også mistenkt for å ha tatt livet av sin kjæreste én uke tidligere.

Mystisk motiv Foreløpig vet man ingenting om Jins motiv for forbrytelsen, men ifølge en kinesisk avis hadde hans familie tilknytning til alle fire boligblokkene.

Hans far og stemor eide den ene bygningen, mens eks-kona og hennes nye mann bodde i en annen.

Likevel er eksplosjonene et mysterium for kineserne. Mange mener at han ikke kan ha vært alene om de godt planlagte angrepene, og det er blant annet mistanke om at han har samarbeidet med misfornøyde statsansatte. Andre mener organiserte kriminelle bander står bak. De skal være knyttet til den tidligere ordføreren som sitter arrestert for massiv korrupsjon.

Feil mann? Noen mener også at stedet hvor Jin ble pågrepet er med på å svekke mistanken mot ham. Det stilles spørsmål ved om han har vært i stand til å reise så langt samtidig som det var sendt ut arrestordre på ham over hele Kina. Beihai ligger cirka 200 mil fra Shijiazhuang.

Politiet trodde tidligere i uken at han var på vei til Russland, og vitner hevder de har sett ham i nordlige og sentrale provinser i Kina.

Myndighetene er på jakt etter sju andre mistenkte, men ingen av dem er navngitt. Ytterligere to menn ble arrestert tidligere i uken for å ha solgt sprengstoff til Jin.

Eksplosjonene, som skjedde bare tre timers kjøretur sørvest for Beijing, har skremt Kinas sentrale lederskap. De frykter at andre skal kopiere forbrytelsen og at Kina kan bli rammet av flere bombeeksplosjoner i tiden framover.

NTB