I september 2007 brøt Simpson (61) og fire medsammensvorne seg inn på et hotellrom i Las Vegas. Utstyrt med våpen ville de ta tilbake flere samlerobjekter fra Simpsons karriere som fotballspiller. Simpson mente disse var stjålet fra ham og ta han hadde rett til å ta tilbake sine egne eiendeler.

Under rettssaken tidligere i høst ble de fem kjent skyldige på alle tolv tiltalepunkter. Fredag kveld ble straffeutmålingen klar, melder CNN.

— Mente ikke å stjele – Bevisene i denne saken var overveldende, sa dommer Jackie Glass.

– Du gikk til hotellrommet. Du hadde våpen, og du brukte makt. Du tok eiendeler, og i denne staten betyr dette ran med dødelig våpen, fortsatte hun.

Lydopptak fra selve ranet er blant bevisene som veide tungt.

Før Simpson fikk straffen, holdt han en gråtkvalt forsvarstale:

– Jeg mente aldri å stjele noe. Jeg ville bare ha tilbake tingene mine. Jeg var dum, og jeg er lei meg. Jeg visste ikke at jeg gjorde noe ulovlig.

OJ Simpson risikerte alt fra seks år til livstidsstraff for forbrytelsen. Han slapp med en minimumsstraff på15 år, og det samme gjorde medtiltalte Clarence Stewart.

- Et monster Det er 13 år siden Simpson ble frikjent for drapet på eks-konen Nicole Brown Simpson og hennes nye kjæreste Ron Goldman. Simpson ble imidlertid dømt til å betale erstatning til Nicoles familie etter et sivilt søksmål.

Dommer Glass poengterte i dag at disse sakene ikke har noe med hverandre å gjøre:

— Dommen er ikke ment som hevn for noe annet, sa Glass.

Fred Goldman, faren til drepte Ron, er uansett fornøyd med at OJ nå blir straffet.

— Dette monsteret er der han hører hjemme – bak gitteret, sier Goldman ifølge CNN.

DØMT: OJ SImpson må sone i 15 år.
ETHAN MILLER/POOL / REUTERS