Samtlige seks legdommere og tre fagdommere mener at Marian Clita er skyldig i grovt ran og forsettlig drap på Vera Vildmyren, skriver Aftenposten.no.

Retten karakteriserer i kjennelsen om skyldspørsmålet drapet som «voldsomt».

Dommerne har lagt vekt på karakteren i skadene som Vera Vildmyren ble påført.

— Ville begå tyveri

Tidligere i dag prosederte statsadvokat Anne Birgitte Stürup at Marian Clita skal kjennes skyldig i forsettlig drap.

Clita tok seg inn på Vera Vildmyrens hotellrom for å begå tyveri og han slo henne i hjel for at hun ikke skulle slå alarm, mener aktor, statsadvokat Anne Birgitte Stürup.

— Hvis han ikke slår henne i hjel, kan hun ringe etter hjelp og han vil bli pågrepet, sa aktor i sin prosedyre om skyldspørsmålet.

Hun viste til overvåkingsvideoen som viser Clita etter at han hadde slått ihjel den norske flyvertinnen.

- Fullstendig uberørt

— Tiltalte er fullstendig uberørt. Han er den personlighetstypen, som man også kan ane her i retten, med de psykopatiske trekk som gjør at han er helt uberørt av andre mennesker, sa statsadvokat Anne Birgitte Stürup, ifølge Aftenposten.no.

I dag forklarte også en av Vera Vildmyrens kolleger, Massi Seip Blakstad, seg for retten. Hun sa at hun hørte flyvertinnen kjempet for sitt liv, men forsto ikke at det var henne.

Blakstad lå i hotellsengen sin da hun hørte de første skrikene. Hun ringte straks til hotellets sikkerhetsavdeling.

Varslet vaktene

— Like før jeg ringte, var det et voldsomt skrik. Jeg kunne ikke lokalisere lyden, tok telefonen og trykket på nødknappen.

Hun fortalte sikkerhetsvaktene at hun hørte skrik og bråk, men at hun ikke kunne si om det hvor det kom fra, annet enn at det var i nærheten av hennes rom på 18. etasje.

— Fortsatte skrikene etter at du ringte, spør statsadvokat Anne Birgitte Stürup.

— Ja, det fortsatte lenge.

— Var det flere minutter?

— Ti minutter.