Men til tross for lite håp om å finne overlevende, fortsetter redningsarbeidet i jordmassene.

Området rundt Rio de Janeiro, Brasils nest største by, har vært utsatt for de største nedbørsmengdene på 40 år. Regnet startet mandag og har ført til flom og rundt 200 jordskred.

180 mennesker er til nå funnet døde, og rundt 24.000 gjort hjemløse av jordskredene.

Flere tusen boliger står fortsatt i fare for å bli tatt av jordskred.

Redningsmannskaper har funnet tolv omkomne etter jordskredet som rammet Morro de Mumba-slummen i byen Niteroi onsdag. 21 personer ble trukket fram i live etter raset som tok med seg minst 50 boliger. Lokale medier mener at så mange som 200 mennesker kan ligge begravet i jordmassene.

Niteroi ligger like ved Rio de Janeiro på den andre siden av Guanabarabukten.

Tok med seg alt

Marlene Pineiro forteller at hun og familien hørte en høy lyd da jorden begynte å bevege på seg under huset hennes.

— Vi begynte å løpe, og deretter raste hele huset sammen. Først kjøkkenet, deretter rommet til boren min og så stua. Vi åpnet et vindu og kom oss bort, sier Pineiro.

Jordskredet fjernet alle spor etter husene, kirkene og butikkene det tok med seg på veien ned fjellsiden. Ved foten av fjellet Morro de Mumba ligger på, sto gjørmen så høyt som to etasjer.

Slummen var tidligere en søppelplass, noe som har gjort området mer utsatt for skred. Mange av de over én million menneskene som bor i slumbebyggelsen i Rio de Janeiro-området er i samme situasjon.

- Totalt kaos

Redningsarbeiderne sier at det nå er liten sjanse for å finne overlevende etter jordskredet i Niteroi. En av årsakene er at det svært sjelden danner seg luftlommer i jordmassene, som sammen med regnmengdene blir blandet til tykk gjørme.

— Det har hersket totalt kaos de siste tre dagene. Jeg har aldri sett noe lignende, sier helikopterpiloten Marcos Goncalves Maria.

Flere av 30 år gamle Gisele Pimentas slektninger er begravd i raset.

— Jeg har lyst til å hjelpe, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Dette er forferdelig, sier hun.

Statlig hjelp

De statlige myndighetene i Brasil har sendt soldater for å hjelpe til med rednings- og opprydningsarbeidet. Det er også bevilget 200 millioner real, over 650 millioner kroner, i krisehjelp til delstaten Rio de Janeiro.

President Luiz Inacio «Lula» da Silva har påpekt at katastrofen forsterkes av tiår med elendig byplanlegging, noe som har ført til at vaklevorne skur og brakker har fungerte som boliger.

Guvernøren i delstaten Rio de Janeiro, Sergio Cabral, mener kritikken er upassende.

— Dette er ikke tiden for å spørre om hvorfor disse bygningene ble oppført, det er tid for solidaritet, sier Cabral.

Et oversiktsbilde av rasområdet i Morro de Mumba-området som ble tatt av et jordskred onsdag. Foto: REUTERS / SCANPIX