Mandag morgen norsk tid sto det offisielle dødstallet på 403, mens 779 mennesker var funnet skadd og mange hundre var savnet. Minst 1.000 mennesker omkom i skjelvet i 1986, og myndighetene frykter at tallet denne gang kan bli enda høyere.

-Ingen av landets 14 provinser er uberørt av jordskjelvet. Vi tror ennå ikke at vi kjenner det fulle og hele omfanget av denne katastrofen, sa El Salvadors Mexico-ambassadør Eduardo Caliz mandag.

Fortsatt panikk En serie etterskjelv skapte mandag fortsatt panikk blant utslitte og vettskremte mennesker i hele El Salvador. -I går kunne vi fortsatt håpe, nå er det vanskelig å føle annet enn fortvilelse, sa Clarise Lopez i Santa Tecla, en forstad til hovedstaden San Salvador.

-Jeg må bare innse at det er lite håp om å finne ham i live, sa Oscar Lopez om sin ti år gamle sønn Javier. Javier forsvant, da Lopez-familiens hjem ble fullstendig knust av et jordskred i Santa Tecla.

Opp til 500 hus ble begravd da en åsside raste sammen i dette middelklassestrøket. Jordskjelvets episenter lå utenfor stillehavskysten, om lag 105 kilometer sørøst for San Salvador, og skjelvet ble målt til 7,6 på Richter-skalaen.

"Helt ubeskrivelig" -Aldri i hele mitt liv har jeg opplevd noe lignende, det var helt ubeskrivelig. Ingen som ikke selv har vært gjennom et jordskjelv, kan forstå hvordan det føles, fortalte Julian Salguero, som mistet sitt hjem i jordskjelvet.

Men Salguero og hans familie berget i det minste livet, og kunne søke tilflukt i et provisorisk mottak for jordskjelvofre på en idrettsplass i Santa Tecla. Mange skadde måtte få behandling i telt som var satt opp utenfor sykehusene i hovedstaden.

USA, Mexico, Venezuela, Spania og Sveits var raskt ute med å love katastrofehjelp til El Salvador. De første forsyningene av medisiner, ulltepper og andre forsyninger begynte å komme til landet mandag.

Ingen norske? Ifølge pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet var det ikke noe som tyder på at noen av de omkring 40 nordmennene som oppholdt seg i den berørte regionen, var kommet til skade. Fastboende nordmenn i området fortalte at de hadde det bra.

-Vi vet ikke om vi har vært i kontakt med samtlige norske turister i området, men så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at nordmenn er skadd, sa Klepsvik til NTB. UD vurderer nå ytterligere humanitær bistand til befolkningen i jordskjelv-områdene.

Norske ambassader i regionen hadde ikke lyktes i å komme i kontakt med en skoleklasse som er på reise i Nicaragua. De 13 elevene og to lærerne fra en videregående skole skulle imidlertid befinne seg i et område der ødeleggelsene neppe var spesielt store.

NTB

Les også: El Salvador ber om 3000 kister -Ingen nordmenn skadd i jordskjelvet Om lag 40 nordmenn i jordskjelvområde Frykter høye dødstall