I provinsen Benguet er over 120 mennesker bekreftet døde etter at fem byer ble rammet av skred torsdag kveld og fredag morgen, opplyser provinsguvernør Nestor Fongwan.

I feriebyen Baguio ble flere hus fullstendig begravd i jordmasser, og flere titalls mennesker omkom. I tillegg skal minst fem være bekreftet omkommet og 32 savnet etter et skred i fjellprovinsen.

De store landbruksområdene på Filippinenes største øy Luzon er oversvømmet av flomvann som står opptil to etasjer høyt i boliger og andre bygninger i byer og landsbyer.

300.000 i leirer I hovedstaden Manila, som også ligger på Luzon, er rundt 300.000 overlevende, men hjemløse etter stormen Ketsana trengt sammen i evakueringsleirer.

Amerikanske soldater som har drevet et omfattende hjelpearbeid i Manila, utvidet fredag innsatsområdet til også å omfatte den nordlige delen av Filippinene.

De amerikanske styrkene sendte blant annet helikoptre og annet utstyr nordover.

Åpnet demninger Alle skredene har rammet områder hvor det er mye fjell i den nordlige delen av øygruppa, hvor det har kommet store mengder nedbør siden tyfonen Parma rammet landet for snart en uke siden.

— Vi har aldri tidligere opplevd så mye regn i dette området, sier Glen Rabonza, leder for Filippinenes nasjonale krisehåndteringsråd.

Om lag 30 byer er rammet av flom etter at fem store demninger måtte åpnes slik at overflødig vann kunne renne bort. Innbyggere i området har søkt tilflukt på hustak for å unngå å bli tatt av vannmassene.

Viseguvernør Marlyn Premicias i provinsen Pangasinan forteller at hun får desperate tekstmeldinger fra folk som ber om å bli reddet.

— Den østlige delen av Pangasinan er blitt til én stor elv, sier Premicias.

Bambusflåter Lokale tjenestemenn ber om å få tilgang til gummibåter og helikoptre slik at folk kan fraktes bort fra det flomrammede området.

— Vi ringte regjeringen og ba om hjelp, men de sa at alle gummibåtene allerede er i bruk. I mellomtiden bygger vi bambusflåter, sier Manuel Collada, borgermester i byen Alcala.

Store lastebiler som er satt inn i redningsarbeidet, klarer ikke å ta seg gjennom det stigende flomvannet.

Til sammen har over 540 mennesker mistet livet som følge av uvær og flom på øya Luzon siden 26. september.

Tyfonen Parma rammet landet nøyaktig én uke etter at stormen Ketsana førte til det kraftigste regnværet i landet på 40 år i hovedstaden Manila. Flere hundre tusen mennesker fra Manila og andre deler av Luzon befinner seg i evakueringssentre etter å ha fått hjemmene sine ødelagt av flom og uvær.

HO