Mumba: Mannen som er kjent skyldig i å ha deltatt i terrorangrepene i Mumbai for halvannet år siden, ble torsdag dømt til døden.

Dødsdommen må bekreftes av en høyere rettsinstans.

Han skal henges til han er død

Dommer M.L. Tahaliyani

Eneste som ble tatt levende

Pakistanske Mohammed Ajmal Kasab er den eneste av gjerningsmennene som overlevde i angrepet mot en rekke hoteller og en jernbanestasjon i Mumbai i India i november 2008. Mandag ble Kasab kjent skyldig i en domstol i Mumbai.

— Han skal henges til han er død. Jeg finner ingen grunn til å idømme ham en mildere straff for drap, terrorhandlinger og å ha erklært krig mot India, sa dommer M.L. Tahaliyani da han leste opp dommen.

Kasab skulle etter planen ha fått dommen opplest tirsdag, men dommeren i saken utsatte domsavsigelsen til torsdag. Han var tiltalt for til sammen 86 lovbrudd og ble funnet skyldig på samtlige punkter.

166 personer ble drept

166 personer ble drept og over 300 ble såret i angrepene, som førte til at det allerede dårlige forholdet mellom India og Pakistan ble ytterligere forverret.

Det antas at dødsdommen vil bli gjenstand for en lang ankeprosess.

Den indiske regjeringen støtter offisielt dødsdom i svært spesielle saker. Men den forrige dødsdommen ble fullbyrdet i 2004, og siden 1998 er kun to personer blitt henrettet.

DØMT TIL DØDEN: Pakistanske Mohammed Ajmal Kasab er kjent skyldig i deltatt i terrorangrepene i Mumbai.
HO