33-åringen hadde fått flygeropplæring ved et treningssenter i Florida i fjor sommer. Sammen med en kamerat skal Atta gjennomgått seks måneders intensiv flyopplæring.

De to skal ha utgitt seg for å være fettere, og at de kom fra Tyskland.

10.000 dollar

Atta skal ha betalt 10.000 dollar for flytimene, skriver VG. I januar i år hadde han fullført kurset.

Under en husransakelse i ettromsleiligheten Atta leide i Florida, fant etterforskerne mannens internasjonale førerkort, skriver The Sun.

Passbildet ble offentliggjort i forbindelse med at ni personer ble pågrepet onsdag kveld, mistenkt for å ha hatt tilknytning til kaprerne.

FBI antar at Atta tok over kontrollen over ett av flyene fra Boston, for deretter å styre flyet i ett av tvillingtårnene i World Trade Center.

33-åringen skal også tidligere blitt knyttet til terrororganisasjoner av FBI.

Savnede nærmer seg 5000

4763 personer er meldt savnet etter at World Trade Center i New York ble rammet av terrorangrep tirsdag.

Det opplyste New Yorks borgermester Rudolph Giuliani torsdag. Hittil har man funnet 94 omkomne, samt 70 kroppsdeler i de rykende restene etter de to tårnene.

— Situasjonen er fryktelig og grusom. Jeg beklager at jeg må beskrive det på denne måten, men det er dessverre situasjonen vi står overfor, sa Giuliani.

Listen over savnede inneholder også navnene på alle om bord på de to flyene som kjørte inn i World Trade Center. Kun fem personer er trukket levende ut fra ruinene siden tirsdag. Håpet svinner om å finne flere overlevende, og New York har bestilt i alt 11.000 likposer for å frakte de omkomne bort.

De første anslagene over døde etter terrorangrepet mot Pentagon i Washington er satt til "litt under 200", opplyser en talskvinne for Pentagon. De første anslagene lå på 800.

MISTENKT: Mohammed Atta fikk flyopplæring i Florida. 33-åringens mistenkes for å ha sittet bak spakene i det ene flyet som krasjet i World Trade Center. Foto: AP