Kvinnen er dømt til døden ved steining.

"Allah-u-akbar" (Gud er stor), ropte tilhørerne da dommer Aliyu Abdullahi leste opp kjennelsen, som innebærer at Amina Lawal Kurami skal henrettes så snart hennes åtte måneder gamle datter Wasila er avvent.

Skilt

Kvinnen har én ankemulighet igjen. Sharia-domstolen ga forsvarerne 30 dager til å anke til nigeriansk høyesterett, som de allerede har varslet. Den gråtende kvinnen ble ført bort av sine forsvarere.

Amina Lawal Kurami ble i mars funnet skyldig i ekteskapsbrudd av en domstol i den nigerianske delstaten Katsina. Hun ble dømt til døden ved steining, etter islamske sharia-lover.

Hun var skilt, og ble senere gravid, men ifølge lovfortolkningen er hun likevel skyldig i ekteskapsbrudd.

Vil anke

Kurami holdt datteren i armene og opptrådte rolig før hun brøt ut i gråt, da kjennelsen ble lest opp mandag,. Forsvarerne hennes sa at de vil påkjære kjennelsen.

Kurami er den andre nigerianske kvinnen som blir dømt til døden for å ha født et barn utenfor ekteskap siden sharia-lovene ble innført for to år siden.

I mars ble en annen kvinne frikjent av en ankedomstol etter at EU gikk i spissen for en omfattende internasjonal protest mot at hun var blitt dømt til døden av en lavere domstol.

Sharia-lover

12 nigerianske delstater har de siste tre årene innført islamske sharia-lover. Hvis dommen mot Kurami blir stående, blir hun den første som får denne straffen i Nigeria.

Det er ventet at avgjørelsen mandag vil utløse en ny storm av internasjonale protester mot det nigerianske rettsapparatet. Dette vil igjen kunne føre til intern uro i det islamsk-dominerte Nord-Nigeria.

Over 3000 mennesker er blitt drept i sammenstøt mellom muslimer og kristne i Nord-Nigeria de siste tre årene.

(NTB)